Vital Blue: Ένα καινοτόμο project από μία εταιρεία που δημιουργεί κύκλους εμπιστοσύνης

Vital Blue: Ένα καινοτόμο project από μία εταιρεία που δημιουργεί κύκλους εμπιστοσύνης

Share

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ εισήγαγε νέα πρότυπα στο σχεδιασμό και την κατασκευή κατοικιών, προσφέροντας παροχές και προνόμια, μοναδικά στον κλάδο κατασκευής και real estate.

Μία βραβευμένη εταιρεία που θέλει να δημιουργεί κύκλους εμπιστοσύνης, προσφέρει ιδιαίτερες παροχές και προνόμια στον τελικό χρήστη και μέχρι σήμερα, στα 12 χρόνια που δραστηριοποιείται, έχει ολοκληρώσει πάνω από 600 έργα με μία επιφάνεια πάνω από 90.000 τ.μ..

Ο λόγος για την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, την κατασκευαστική που ίδρυσε το 2008 ο κ. Ιωσήφ Αραμπατζής σαν απάντηση στην ανησυχία του σε σχέση με το «πώς θα κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο και τη διαδικασία της κατασκευής, μια ευχάριστη εμπειρία για όλους». Βασική θεωρία του είναι ότι «Ο άνθρωπος αλλάζει τον χώρο και ο χώρος αλλάζει τον άνθρωπο”, γι’ αυτό και ο ίδιος θεωρεί πως «οι ανθρώπινες επεμβάσεις στο δομημένο χώρο πρέπει να γίνονται με σεμνότητα, συνείδηση και υπευθυνότητα, με κάθε μας έργο να βασίζεται στη θεωρία αυτή, από την αρχική σύλληψη της ιδέας, μέχρι και την κατασκευή του».

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ έχει λάβει μία σειρά από βραβεία τα τελευταία χρόνια, τόσο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα με το Diamond of Greek Economy το 2020 , την εξωστρέφειά της με το Export Leaders 2021, την ποιότητα των υπηρεσιών της με το βραβείο της Καλύτερης Κατασκευαστικής & Development of the Year για το 2021, αλλά και ένα πλήθος από χρυσές βραβεύσεις για έργα της, σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Σε αυτή τη συγκυρία η εταιρεία έχει σε εξέλιξη 35 έργα ανακαίνισης και δέκα έργα κατασκευής εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν σε πολυκατοικίες. Μεταξύ αυτών και δύο νέα πρότυπα κτιρίων κατοικιών τα οποία αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της εταιρείας για τη νέα αστική πραγματικότητα. Πρόκειται για τα URBAND στην Κυψέλη και Vital Blue στη Γλυφάδα, δύο κτίρια πολυτελών κατοικιών στα οποία έχουν εφαρμοστεί για πρώτη φορά νέα πρότυπα κατασκευής και σχεδίασης, με ιδιαίτερες παροχές και προνόμια που συνοδεύουν τα κτίρια, «σε μία κίνηση της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν στον κλάδο της κατασκευής και των ακινήτων», όπως αναφέρουν οι επιτελείς της.

Το Vital Blue

Ειδικά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Vital Blue φέρνει ένα νέο concept υψηλού επιπέδου ζωής αντιπροσωπεύοντας «τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής αρχιτεκτονικής σχεδίασης με εξαιρετικά ποιοτική κατασκευαστική προσέγγιση. Το πράσινο αποτύπωμα του κτιρίου σε συνδυασμό με την πολυτελή εσωτερική διακόσμηση του, βασισμένη σε υφές, υλικά και έπιπλα από brands υψηλού κύρους, ανάγει την ποιότητα της καθημερινής ζωής στο υψηλότερο επίπεδο».

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση των «ΣΓΟΥΤΑΣ Αρχιτέκτονες» αποσκοπεί στη δημιουργία εξατομικευμένων χώρων αφού κάθε κατοικία είναι μοναδική σε σχήμα, μέγεθος και σχεδιασμό. Η οργανικά διαμορφωμένη πρόσοψη ενοποιεί τη δομή και υπογραμμίζει την κομψή μορφή του κτιρίου, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του, παρέχουν ανεμπόδιστο φως και αέρα και προσφέρουν τη μέγιστη ιδιωτικότητα. Η εσωτερική διακόσμηση του Vital Blue ενσωματώνει πινελιές της φύσης στο αστικό περιβάλλον διαβίωσης: Νερό, φωτιά και πρωτογενή υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο και πέτρα, σε συνδυασμό με το φυσικό φως και τα φυτά εξαλείφουν τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Τα ιδιαίτερα στοιχεία του νερού και του πρασίνου αναδεικνύουν τον σχεδιασμό του κτιρίου, ενώ οι ιδιωτικές πισίνες κάθε κατοικίας και το φυτεμένο δώμα, αποτελούν χαρακτηριστικά του Vital Blue που συντελούν καθοριστικά σε μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης.

Ο ειδικός δομικός σχεδιασμός του Vital Blue βασίστηκε κυρίως στην παροχή μέγιστης ανθεκτικότητας σε περίπτωση σεισμού, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική αρχιτεκτονική δομή που διακρίνεται από την ελαφρότητα, τα μεγάλου πλάτους ανοίγματα και τα μεγάλα μπαλκόνια με τις πισίνες. Πρόκειται για την πρώτη πολυκατοικία στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί σκυρόδεμα C50/60, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή ανθεκτικότητα, αδιαβροχοποίηση και εξαιρετική αντοχή με διπλάσια έτη εγγύησης (100+ έτη) στο κτίριο.

Ολόκληρο το κτίριο Vital Blue κατασκευάζεται με τα πρότυπα πιστοποίησης της TÜV HELLAS, τον διεθνή οργανισμό που διασφαλίζει την κατασκευή ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων. Μέτρα φυσικής ασφάλειας, αλλά και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής προστασίας έχουν εγκατασταθεί στο κτίριο προκειμένου να προσφέρουν ηρεμία και ασφάλεια για αυτούς και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, πρόκειται για ένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης κτίριο, με προηγμένο υδατοστεγή σκελετό και χρήση υβριδικών φωτοβολταϊκών – ηλιακών πάνελ. Τέλος, σε όλες τις κατοικίες, παρέχεται δωρεάν πιστοποιημένο «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, προπληρωμένο για 20 χρόνια. Το κτίριο και οι κατοικίες είναι αποκλειστικά ενεργειακής κλάσης Α+.

Το Vital Blue βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε μία premium τοποθεσία μόλις 3 λεπτά μακριά από το κέντρο της Γλυφάδας, και την παραλία, μόλις 300 μέτρα από τη νότια είσοδο του νέου πάρκου του Ελληνικού, όντας ακριβώς δίπλα από το Γκολφ Γλυφάδας. Η premium αυτή τοποθεσία συνδυάζει τον αστικό τρόπο ζωής με την ηρεμία και γαλήνη που προσφέρει η θάλασσα, πέραν φυσικά ότι η Αθηναϊκή Ριβιέρα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο από το ξένο όσο και το ελληνικό κοινό με τις εκτιμήσεις της αγοράς να παραπέμπουν σε περαιτέρω άνοδο με τη μαζική αναμόρφωση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και την ανάπλαση όλης της παραλιακής ζώνης. Κι όλα αυτά σε κοντινή απόσταση και από το κέντρο της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατακόρυφη αύξηση αναμένεται στη ζήτηση για κατοικίες στην περιοχή, με την εξ αποστάσεως εργασία να γίνεται ο νέος κανόνας, καθώς οι αγοραστές θα μπορούν να συνδυάσουν την εργασία τους με έναν νέο, υψηλού επιπέδου τρόπο ζωής.

Το «αποτύπωμα» της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ

«Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στοχεύουμε να δημιουργήσουμε την ιδανική σχέση ανθρώπου και χώρου, μέσω ενός υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, σε συνδυασμό με μια μοναδική κατασκευαστική προσέγγιση, προσφέροντας μια ολιστική premium εμπειρία στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες», αναφέρει ο κ. Αραμπατζής κάνοντας αναφορά και στα ιδιαίτερα εκείνα σημεία που διαφοροποιούν την εταιρεία κατασκευαστικά.

Πρώτο βασικό σημείο να προσφέρει μία ολιστική εμπειρία μέσα από πλήρως επιπλωμένους και εξοπλισμένους χώρους: «Κάθε μας έργο φροντίζουμε να αποτελεί έναν αρμονικό συνδυασμό πολυτέλειας, κομψότητας και υψηλής ποιότητας υποδομών. Σε συνεργασία με τα πιο premium brands της αγοράς, δημιουργήσαμε πλήρως επιπλωμένους και εξοπλισμένους χώρους που παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους όλες τις ανέσεις για μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης».

Δεύτερo σημείο η εγγύηση, τα ειδικά προνόμια και η πρόσβαση σε προγράμματα χρηματοδότησης για δέκα χρόνια με το πρόγραμμα ‘’ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ 10-10-10’’: «Κρατώντας τον πελάτη στο επίκεντρο όλων των υπηρεσιών μας, φροντίζουμε να αποδεικνύουμε τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την ποιότητα των έργων μας με τις πράξεις μας. Κάθε κατοικία συνοδεύεται από μια premium κάρτα μέλους, η οποία αποτελεί το εισιτήριό σας για ένα ταξίδι 10 ετών με ανέσεις, προνόμια και υπηρεσίες από την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ».

Τρίτο σημείο το δωρεάν πιστοποιημένο «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, προπληρωμένο για 20 χρόνια: «Σεβόμενοι πλήρως την ανιδιοτελή προσφορά της φύσης, κατασκευάζουμε και παραδίδουμε κτίρια με ενεργειακή ανεξαρτησία που τροφοδοτούνται από δωρεάν, πιστοποιημένη «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια για 20 χρόνια.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην αγορά το τελευταίο διάστημα ο κ. Αραμπατζής αναφέρει ότι «πράγματι, τον τελευταίο καιρό οι παγκόσμιες εξελίξεις έχουν επηρεάσει την οικονομία, η αστάθεια και η μεταβλητότητα έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο και όλες οι αγορές δέχονται ισχυρά χτυπήματα. Από αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ο χώρος της κατασκευής και ανακαίνισης. Τους τελευταίους μήνες οι τιμές των πρώτων υλών και των προϊόντων έχουν αυξηθεί σημαντικά και αυτό δείχνει να είναι μικρό μπροστά στο επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων. Στην ‘’ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ’’ δράσαμε εξαιρετικά γρήγορα και κατόπιν επικοινωνίας με όλους τους βασικούς προμηθευτές μας, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε χαμηλά τις ανατιμήσεις. Παρόλα αυτά το αισιόδοξο σενάριο στην οικονομία εξακολουθεί να κυριαρχεί και φυσικά εμείς συνεχίζουμε κανονικά όλα τα επενδυτικά κατασκευαστικά έργα που έχουν προγραμματιστεί. Οι εκτιμήσεις αυτή την στιγμή στην αγορά συγκλίνουν στο ότι η δυναμική που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα η αγορά ακινήτων τόσο σε επίπεδο αγοραπωλησιών όσο και σε κατασκευαστικό επίπεδο εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί παρά τις νέες αβεβαιότητες και προκλήσεις που προκύπτουν. Άλλωστε η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης ειδικά αν συνυπολογιστεί η καλή ποιότητα κατασκευής σε μεγάλο μέρος των προσφερόμενων ακινήτων».

Η ιστορία πίσω από την εταιρεία

Με έτος ίδρυσης το 2008, η επωνυμία της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ υποδηλώνει τη δημιουργία κύκλων εμπιστοσύνης, σε τροχιά γύρω από την εξέλιξη, τόσο της κατασκευής όσο και του ανθρώπου και δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία στα 12 χρόνια που δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κατασκευής έχει καταφέρει να διαγράψει μία διαρκώς ανοδική πορεία, με περισσότερα από 600 ολοκληρωμένα έργα, που μεταφράζονται σε επιφάνεια 90.000 τ.μ.. Κεντρική φιλοσοφία του ιδρυτή της είναι ότι μία σειρά από λαμπρές ιδέες, σε συνδυασμό με καλές προθέσεις και τη δυναμική του σωστού marketing, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο».

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ εισήγαγε το 2011 στην ελληνική αγορά τα προκοστολογημένα πακέτα ανακαίνισης κατοικίας, ενώ το 2015, μελετώντας τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, λάνσαρε και τα προκοστολογημένα πακέτα ανακαίνισης τουριστικών καταλυμάτων. Το 2016 δημιούργησε ένα νέο ερευνητικό τμήμα μέσα στην εταιρεία όπου νέα υλικά και τεχνικές δοκιμάζονται πριν χρησιμοποιηθούν στα έργα της εταιρείας. Επιδιώκοντας τη δημιουργική συνεργασία με την κοινότητα των αρχιτεκτόνων, μετέτρεψε τα γραφεία της εταιρείας σε έναν ανοιχτό χώρο όπου η έμπνευση των μελετητών συναντά την εμπειρία στην υλοποίηση και έχει επιτύχει έως σήμερα συνέργειες με περισσότερα από 25 σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Με το βλέμμα στις εξελίξεις της κατασκευής και της κτηματαγοράς δραστηριοποιείται από το 2017 στο χώρο του real estate και δημιουργεί έναν πυλώνα συνεργασίας με τους μεγαλύτερους επενδυτές εντός και εκτός των τειχών της χώρας. Το 2021 επαναπροσδιορίζει τον τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής των κτιρίων της, εισάγοντας στην αγορά την πρότυπη πολυκατοικία URBAND, η οποία αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της εταιρείας για τη νέα αστική πραγματικότητα. Το 2022 συνεχίζει με την ανέγερση ενός ακόμη πρότυπου έργου, την πολυκατοικία Vital Blue στη Γλυφάδα, ένα νέο concept υψηλού επιπέδου διαβίωσης στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Για πρώτη φορά εφαρμόζονται νέα πρότυπα κατασκευής και σχεδίασης, ενώ ιδιαίτερες παροχές και προνόμια συνοδεύουν τα κτίρια, σε μία κίνηση της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν στον κλάδο της κατασκευής και των ακινήτων.

«Οι πλήρως εξοπλισμένες και επιπλωμένες κατοικίες σε συνεργασία με τα πιο δυνατά brand της αγοράς, η δωρεάν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια προπληρωμένη για 20 χρόνια από την εταιρεία και η Premium κάρτα της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ με το καινοτόμο πρόγραμμα 10-10-10, η οποία εκτός από τα μοναδικά προνόμια τα οποία προσφέρει στους κατόχους της, δίνει και την 10ετή εγγύηση όλων των κατασκευών, είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τα ακίνητα της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ. Σήμερα συνεχίζει στην κατασκευή των νέων κτιρίων υπό το πρίσμα ενός πιο όμορφου και λειτουργικού κόσμου, µε σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τέλος, με την πεποίθηση πως κάθε εταιρεία οφείλει να στηρίζει με δράσεις την κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, μέσα από την Ακαδημία Πολιτισμού της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, η εταιρεία έχει καταφέρει με το έργο της να κάνει απαραίτητη την παρουσία της σε όλα τα μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Latest News